Don't cry because it's over, smile because it happened.

hejjj!!!
haha jag känner att jag verkligen inte har haft någon ork att skriva något, men igår så läste jag i en bok och då kände jag mig väldigt inspererad att skriva något! yay!
men det har varit lite jobbigt nu när jag har vaarit på sjukhuset och allt de! men nu är allt bra och nu känner jag att jag vill skriva på ''riktigt'' allstå inte idag så gjorde jag dit och dat utan jag vill skriva något som kan insperera någon, det kommer antagligen fortfarande att bli några inlägg då jag skriver vad jag gör osv. men jag ska försöka att förbättra mig! sen tror jag också att det kommer att bli roligare att läsa nu eftersom det är så sjukt mycket som händer i februari,mars,maj,april. det är tävlingar,läger, resor och mycket mer:)
 
men nog med det!
nu vill jag berätta om en bok som jag håller på att läsa, det är kanske inte en 'vanlig' bok men den är väldigt inspererade och man ser på livet ur en annan synvinkel.
 
den heter ''feng shui för själen'' och är skriven av agneta nyholm wingqvist, nu tänker ni säkert va? va är det för bok. men man ska inte döma boken efter omslaget, eller rättare sagt efter titeln.
jag vill så hemskt skriva ett stycke ur boken som jag tycker är så bra.
 
'' Föreställ dig att alla människor som finns på jorden bor i ett och samma hus.Det finns många rum i det där huset och många dörrar. I några rum finns det lärare: i ett rum Jesus, i ett annat Buddha, i ytterligre ett Mohammed och så vidare. Det finns också rum utan lärare, där man tillber solen,månen och naturen. I många rum har man inte någon religös tro men är helt tillfeds ändå.
      Det finns människor som irrar mellan rummen i längtan etfer gemenskap och mening. Deras strävan är så stark att de inte ser det fantastiska med huset, nämligen att det saknar tak. Om du tittar uppåt kommer du att märka att alla rum saknar tak och att det som finns ovanför huset är det som alla människor längtar efter: kärlek,glädje och harmoni...
      Jag kallar det Gud men det finns många andra namn för det. Glädjen och kärlek är meningen med livet. Lär dig att gå mellan de olika rummen. Ta  lärdom av vad som sägs,gå sedan vidare och lär dig mer.Var rädd om dig själv på resan och visa alltid respekt och ödmjukhet inför vad du ser och hör. Glöm inte bort att det inte finns någon allomfattande sanning, i din värld finns bara din sanning. Låt den sanningen vara flexibel och sök alltid glädje,kärlek och godhet, vart du än går. Då kommer du att hitta rätt.''
 
 
När jag läste detta stycke så var det så mycket som blev klart för mig, nu förstår jag att jag är här för något större, jag har betydelse i världen.
Det som jag specielt gillar med detta stycke är att du behövs för något större, men i slutändan är det du som betämmer hur du vill vara, hur vu vill leva. 
Det känns bra att veta att det är en själv som betämmer över sig själv, visst det finns många vägar och val i livet men det är ändå en själv som måste välja och oberoende på vad man väljer så har man inte fel. Det känns väldigt bra att veta att om jag vill vara på ett visst sätt så är jag inte mindre värd bara för att jag är jag!
 
Boken feng shui handlar om lust till livet som är grundtemat i denna bok som med hjälp av de bärande tankarna i feng shui och österlänsk filosofi vill visa oss olika vägar vi kan gå för att uppnå balans i tillvaron. Hur kan vi andvända feng shui-verktygen i vardagen, när stressen tar över eller när sjukdom och förluster drabbar oss? hur kan vi stärka kärleken och glädjen i liv?
 
Det kanske inte är den första boken man kommer att tänka på när man vill läsa en bok, jag har nyss börjat läsa den och jag gillar den verkligen så jag tänker om jag hittar något bra, bra citat eller allmänt bra så kommer jag att skriva det här.På det visset så måste ni inte låna den och ni får ändå veta vad den handlar om, annars kan ni bara låna den för att se lite smart ut. Det ser ganska smart om man har den liggandes på skrivbordet, Haha det kanske låter lite konstigt men..:)
 

Love it!

En av sakerna som jag köpte idag när jag var på stan med alex:) pink grapefrukt luktar otroligt gott! Love it!!

Lördag

Dagen började med att jag steg upp klockan 06:15 för att kunna vara på curlinghallen vid 07:00. Vi hade cafeteria tjänst. Vid halv nio hade jag väldigt ont i min hand så jag och RALF for till vårdcentralen för att kolla vad de va, doktorn sa att det var en nerv som var ikläm:) så efter det for vi tillbaka på curlinghallen och såg på matcherna, vi for hem strax efter tolv. Sen duschade jag och såg på någon film och somnade. Vid halv fyra-ish så drog jag för att se per, vi gick till Emil och va med honom fram tills klockan sex, sen myste jag och per och vid nio drog vi till mig. 

Per drog nyss och det har varit en underbar kväll, vi har bara myst och pratat:) superkväll!

Ja bjud på en bild:)


Life isn't easy

Hej hej just nu ser jag på film och håller händerna i högläge. Mamma ringde 1177 idag för att fråga vad det kan varför för fel på mina händer, de har varit väldigt blå/gråa sen i onsdags. De sa att det var något "rör" i handen som har svullat upp vilket gör att jag får typ dålig blodcirkulation i händerna. Så nu måste ja ha dem i högtläge osv. Det gör super ont och jag kan knappt andvända högerhanden. Men men nu ska jag fortsätta se på filmen och hoppas att de onda ska ge sig.
Ha de gött!


Every litle thing matters

Hej just nu sitter jag på curlinghallen och kollar på curlingSM. Det är jätte kul att få se alla lagen spela live. Rolig upplevelse. Ikväll ska jag vara med några kompisar osv. Det blir även lite träning och jag ska försöka få med mig ANNIE så att hon också gör något. Ha se gött❤️

Joggat❤️

Känns riktigt bra att börja jogga igen. Har inte joggat nu under vinter och att börja nu känns riktigt bra faktist! 
Idag så gick/joggade jag med  Hanna. Jag va ute i cirka 1h 35 min. Det blev sammanlagt 7,43km!! Det känns asbra! 
Det enda som inte känns så bra är att det är ingen hemma och jag har ingen nyckel:(
De skulle komma hem om cirka 20 min så då får man sitta i trapphuset och vänta:) 
Ha e gött!


Grattis underbara mormor❤️




e.l.f

hej hej mitt e.l.f packet som jag har väntat på i 2 veckor kom igår och jag öppnade det idag eftersom jag har varit hos pappa:) omg!! 18 grejer. blev så sjukt glad och jag är super spänd på att testa alla grejer. det kommer att komma upp en stor typ januari haul på typ tisdag. där är ddet bland annat e.l.f, fyndiq. mellansdags rean. osv osv:) 
 
asså jag har typ inte skivit något på veckor känns det som men det är för att jag verkligen inte har haft något att prata om:( 
 
 
men nu ska det bli ändring på det!
hoppas ialla fall att ni ser på min video när den kommer upp. ha en fortsatt trevlig dag:)
 
 

Söndag

Söndagen började med lite curling:) tränade med Tova och RALF:) de gick bra tyckte jag. Sen blev det en snabb dusch och efter det middag hos daniella:) vid halv 8 gick jag till DESTINEE och vi pratade :) trevligt trevligt.)


ah..!

har såå sjukt ont i huvudet eftersom jag slog huvudet i en gungställning igår:(
så nu blir det te och mysa framför en film och hoppas att huvudvärken försvinner!
 
annars har vecckan varit lung, har varit med kompisar och sett på film och bara njutit av livet. det ända som känns dåligt just nu är att skolan börjar igen på onsdag!!
så nu gäller det att ta vara på den lila tiden som finns kvar av jullovet...
ha det asbra så ses vi:)
 

Cecilia Fransson

17 år, UÅ Curling, Träning, Smink. Det summerar mitt liv på ett ungefär. puss!

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus